Johnnie prisad på Lärargalan

Närbild på man i ljus huvtröja stående i en gymnastiksal

Johnnie Lindgren, idrottslärare på Dallidenskolan, fick pris som Årets ledstjärna vid den nationella Lärargalan.

Det var för tredje året i rad eleverna nominerade Johnnie som Årets lärare i Kil. Lärargalans jury utsåg även Johnnie till Årets Ledstjärna bland samtliga nominerade lärare från hela landet. Prisutdelningen skedde vid Lärargalan i mitten av oktober.

– Idrotten är en höjdpunkt. Johnnie hittar på roliga saker. Han pushar aldrig om man inte vill, han bara peppar oss! säger Wilma Rytterlund, en av eleverna på Dallidenskolan.

Elevernas intresse utgångspunkt

Johnnie försöker hålla koll på vad eleverna gillar och använder det i undervisningen. Med fantasi, kreativitet och intresse för återbruk hittar han lösningar på de flesta av sina många idéer.

Med hjälp av rekvisita och historieberättande bygger Johnnie upp påhittade världar fyllda med utmaningar. Hinderbanor får teman som Pokemon och Mario Kart. Inför Halloween släcks idrottssalen ned och blir en mysig och läskig zombieskog. Under tiden följer Johnnie kunskapskraven och bakar in de olika momenten, som han iakttar och bedömer. 

– Jag tänkte ofta som barn att skolan måste gå att göra roligare. Jag vill verkligen att det ska vara kul att vara här och att lära sig. Jag vill skapa upplevelser och mitt motto är Just do it!

Hyllar sina lärarkollegor

Utmärkelserna från Lärargalan ser Johnnie som ett kul kvitto på att jobbet som han gör fungerar. Men han framhåller också vikten av kollegorna på skolan.

– Alla lärare borde få pris för arbetet de gör varje dag! Jag har fantastiska kollegor, som stöttar, hjälper till och möjliggör allt jag håller på med. Jag är ingen bättre lärare än någon annan, men jag är hedrad och tycker det är ett fint initiativ.

Johnnie tycker det är viktigt att dela med sig och kunna ta inspiration av varandra.

– Det finns så mycket kompetens inom skolan att ta vara på. Om vi lyfter det positiva så ger det mer energi till alla oss som jobbar i skolan.

Se film om Johnnie och hans arbete

Filmen är textad. För att aktivera textning, använd symbolen CC i spelarens nederkant