Välkommen till Fritidsbankens nya lokaler

Arkivmaterial

Kvinna med slalomskidor, frisbee och rullskridskor i händerna står framför byggnad. Skylt i bakgrunden med texten: Fritidsbanken.

Nu har Fritidsbanken öppnat i sina nya lokaler. Under sportlovsveckan kommer Fritidsbanken dessutom ha utökade öppettider. Varmt välkommen, men glöm inte att förboka ditt besök!

Du hittar Fritidsbanken på Gärdegatan 12, i närheten av brandstationen. För att kunna hjälpa dig med ditt lån tar Fritidsbanken endast emot förbokade besök. Ring 0554-194 03 för att boka tid.

Återlämning kan ske i tunnan utanför dörren.

Extraöppet under sportlovet

Under sportlovsveckan (vecka 9) kommer Fritidsbanken att hålla öppet mellan klockan 7 och 15.30 mån-fredag. 

Från vecka 10 gäller öppettiderna måndag, tisdag, fredag klockan 13-15  och onsdag klockan 11-18.

Läs mer om Fritidsbanken och se vilka saker du kan låna.  

int_fritidsbanken_nyhetsbild.jpg

Har du sport- och friluftsutrustning hemma som inte längre används? Fritidsbanken tar tacksamt emot grejer för att kunna låna ut till andra som behöver dem.

Vad är Fritidsbanken?

Fritidsbanken är som ett bibliotek fast med sport- och fritidsprylar. Här kan du låna allt från slalomutrustning och innebandyklubbor till flytvästar och tremannatält. Alla får låna och allt är gratis. Utrustningen är begagnad, men oftast i fint skick. Lånetiden är 14 dagar. Fritidsbanken finns över hela landet. I Kil är det kommunens Arbetsmarknadsenhet som driver Fritidsbanken.

int_fritidsbanken_nyhetsbild2.jpg

Annika Haglund jobbar på Fritidsbanken. Till sin hjälp har hon deltagare och personal från dagcenter.