Kultur i Kil under veckan

Tre spännande kulturhändelser tar plats i Kil under veckan: Smaka på världen, De 30 stora och nationaldagsfirande. Information om samtliga arrangemang finns också på kil.se/kalender

Smaka på världen, mitt i Kil

Den 1 juni klockan 17-19 blir det folkfest i Kils centrum. Bibliotekstorget fylls av mat, mingel, dans och musik från flera delar av världen.  

Förra året ordnade Kils bibliotek Smaka på världen tillsammans med Kilsbor med bakgrund från andra länder. Evenemanget blev mycket uppskattat och 1 juni kl 17-19 är det dags igen. Deltagare från bibliotekets språkcafé bjuder på mat från sina ursprungsländer, det blir sång och musik från Kongo och Integration Kil skapar masker tillsammans med barnen. Kvällen avslutas med en färgsprakande dansuppvisning av Bailando Studios. Evenemanget är gratis och alla är välkomna! 

###

För mer information, vänligen kontakta

Sofia Maier, bibliotekssamordnare 0554-191 39

---

Fjortonåringar i Kil inspirerade av Hilma af Klint

Kils fjortonåringar har satsat stort och gjort konst i storformat. Nu visar de De 30 stora, en utställning inspirerad av konstnären Hilma af Klint, i Kils bibliotek.

Eleverna i årskurs 7 på Sannerudsskolan har följt i den abstrakta konstnären Hilma af Klints fotspår. Resultatet har blivit trettio målningar som mäter 1,5 x 2,28 meter vardera.

-De unga konstnärerna har följt Hilmas arbetssätt. De målade små miniatyrer till abstrakt musik av en annan föregångare, Hildegard av Bingen. Därefter fick de i grupper visa sina små verk och bestämma vilka delar av varandras miniatyrer de tyckte skulle finnas med på den stora, berättar Gitte Jansson, bildlärare på Sannerudsskolan.

Utställningen pågår 27 maj- 6 juni

###

För mer information, vänligen kontakta

Gitte Jansson, bildlärare Sannerudsskolan, 070-339 18 49

--------

Kommunen bjuder på nationaldagsfirande

Kils kommun anordnar nationaldagsfirande på Kils hembygdsgård.

Mellan klockan 11 och 15 den 6 juni blir det familjefest med bland annat improvisationsteater och Kören kören. Nya svenska medborgare välkomnas och tre stipendier delas ut: Stefan Holm-stipendiet samt Bergenfur- och Nybergsstipendierna. Kils kulturskola har under året firat sextio år. Under nationaldagsfirandet blir det flera uppträdanden av både vuxna och barn från kulturskolan och av Andreas Jonsson och Pink Cadillac band.

###

För mer information, vänligen kontakta

Elisabeth Johansson, kultur- och fritidssamordnare, 0554-195 82