Ny kommundirektör ska utses i Kils kommun

Arkivmaterial

Den 7 mars planerar kommunstyrelsen i Kils kommun att besluta om ny kommundirektör. Efter genomförda intervjuer och referenstagning har en politisk rekryteringsgrupp bedömt att Ola Mossberg, Värmskog, är den mest lämpade för befattningen.

– Ola Mossberg svarar upp mot vår kravprofil och kommer att bidra till en fortsatt positiv utveckling av Kils kommun, säger Anders Johansson (S), kommunstyrelsens ordförande i Kils kommun.

Ola Mossberg är just nu VD för Kils Energi, Kils återvinning samt Kils stadsnät och har tidigare bland annat varit elnätschef på Teknik i väst i Arvika och Eda.

– Jag har tackat ja och ser fram emot att bli kommundirektör i Kil. Läget med goda kommunikationer, fina livsmiljöer, ett rikt förenings- och näringsliv ger goda förutsättningar för fortsatt utveckling.

Ola Mossberg tillträder enligt överenskommelse. Fram till dess är Sigbrith Martinsson tf kommundirektör.

– Eftersom Ola är en kandidat från vår koncern så är vi måna om att övergången mellan verksamheterna ska bli så smidig som möjligt. Därför har vi ännu inte bestämt datum för när Ola tillträder, säger Anders Johansson.

# # #

För mer information, vänligen kontakta

Anders Johansson (S), kommunstyrelsens ordförande
0554-191 70.

Ola Mossberg
0554-195 41