Ny tjänst ger Kilsborna tillträde till återvinningscentralen årets alla dagar

Arkivmaterial

Nu kan Kilsborna åka och lämna grejer på återvinningscentralen när det passar dem. Kils Återvinning öppnar en ny tjänst, som efter en utbildning ger utökat tillträde till återvinningscentralen.  

Tjänsten som heter ÅVC+ ger tillträde till återvinningscentralen mellan klockan 7 och 21 alla dagar året om.

– Det här är efterlängtat! Det finns en större förväntan på servicegraden i samhället idag och den vill vi kunna bemöta, säger Jonatan Brunbäck som är tillförordnad vd på Kils Återvinning.

För att få tillträde till återvinningscentralen utanför bemannade öppettider behöver Kilsborna gå en webbaserad utbildning, klara ett digitalt prov och få en säkerhetsgenomgång på plats. Därefter tar de sig in på området med hjälp av bank-id, körkort och en app.

– Vi startade med en testgrupp i höstas. Nu känner vi oss redo för att öppna tjänsten för allmänheten, så från den 21 mars kan de Kilsbor som vill gå utbildningen.

###

För mer information, vänligen kontakta

Jonatan Brunbäck, tillförordnad vd Kils Återvinning 0554-195 64

Välkommen till återvinningscentralen

Vi hälsar media välkomna att medverka vid första tillfället för säkerhetsgenomgång tisdag 29 mars kl 13, då vi förhoppningsvis har några deltagare anmälda. Vi har också bett personer ur den tidigare testgruppen som provat tjänsten under vintern att komma till återvinningscentralen. Ring gärna och kolla innan om du vill vara säker på att träffa Kilsbor. Om inte så finns experterna på ÅVC+, personal från Kils Återvinning, på plats.