Dans

Ung man dansar i tre varianter

Välkommen att anmäla dig till våra danslektioner. Du kommer att öva upp din rytmkänsla, koordination, kondition, styrka och inte minst utstrålning!

I vissa projekt samarbetar danseleverna med andra musik/grupper/ensembler på Kulturskolan. I slutet på varje termin har alla dansgrupper uppvisning för släkt och vänner.

Barndans (4-5 år)

Barndans är en danslek och har som syfte att barnen ska känna lust och glädje att röra på sig. Barnet utvecklar sin motorik, rörelse, rytmkänsla, styrka och balans på ett lekfullt sätt.

Danskul (6 år)

Danskul är en fortsättning på Barndans. Här smyger man in olika övningar och lätta grundsteg i kombination med fantasi. Barnet utvecklar sin motorik, rörelse, rytmkänsla, styrka och balans på ett lekfullt sätt.

Hiphop (från 7 år, åldersanpassade grupper)

Hiphop är en dansstil med tyngd och tuffa steg. Här får du möjlighet att utveckla din musikalitet, rytmkänsla, koordination och kroppsuppfattning. Vi dansar med tyngdpunkt på soul, funk och R´nb.

Dansmix (7-9 år)

Dansmix är en mix av olika dansstilar som dansas till blandad musik. Du får lära dig enkla grundsteg som sätts ihop till små danser. Dansen utvecklar din motorik, rörelse, rytmkänsla, styrka och balans.

Jazzfunk (10-12 år)

Jazzfunk har grunderna i jazzdansen men har inslag av funkiga rörelser. Här får du möjlighet att utveckla din musikalitet, rytmkänsla, koordination och kroppsuppfattning, genom olika danskombinationer och danssteg.

Showdans (13 år och uppåt)

Showdans har sitt ursprung i jazz och balett. Dansen är dock Hollywoodinspirerad och inriktar sig i högre grad på scenframträdanden. Den grundar sig på variation, uttryck och känsla i musiken. Det är denna dansstil du oftast ser i musikaler och musikvideos. På lektionerna blandas stilarna med inspiration alltifrån musikal till senaste trendmusiken som soul, funk och R'n'b.