Informationspunkter

Vid en kris behöver vi kommunicera med dig som medborgare. Om våra digitala kanaler inte fungerar behöver vi andra som fungerar. Därför har vi utsett fem informationspunkter (platser) där du kan få information.

Informationskanaler under en kris

Vi använder normalt webben, Facebook och/eller SMS-tjänst samt vid en allvarligare incident även Sveriges Radio P4 (Värmlandsradion).
Sveriges Radio P4 är Sveriges beredskapskanal men under en samhällskris med elavbrott kanske alla inte nås av radio.

Vid ett längre strömavbrott är det risk för att internet och mobiltelefoner inte längre fungerar och då måste vi ha andra kanaler för att kunna kommunicera. Vi har därför utsett fem informationspunkter:

  • Bodaskolan
  • Fageråsskolan
  • Tolitaskolan
  • Vikstaskolan
  • Kils bibliotek, kommunhuset

Vid en informationspunkt kan vi sätta upp skriftlig information till dig om internet inte fungerar. Vi sätter upp meddelanden vid entréer eller närliggande fönster så att du kan läsa dem utifrån.

Vid behov kan vi även komma att använda våra informationspunkter till samlingsplatser.

Karta

Klicka här för att se informationspunkterna i vår karta

Brandstationer

Om du inte kan larma 112 på annat sätt så kan du vid nödläge trycka på en knapp utanför brandstationen i Högboda respektive Kil. Stationens beredskapsstyrka får då ett larm om att de ska ta sig till stationen för att någon där behöver hjälp. De kommer inom fem minuter.