Hoppa till huvudinnehållet

Kontakta Kils kommun

Telefon
0554-191 00
Telefontider
8:00-12.00 och 13.00-16:00
E-post
kommun@kil.se
Besökstider
8:00-12.00 och 13.00-16:00
Besöksadress
Östra Torggatan 2D
665 23 Kil

Fler kontaktuppgifter

Att bo på särskilt boende

På Åkerbos boende kan du känna dig trygg. Här finns personal dygnet runt och bemanningen varierar under dag, kväll och helgtid. Under natten finns alltid ett fast antal vårdgivare på plats.

Vid inflyttning kommer du att få två kontaktpersoner där en av dem har huvudansvaret för planeringen av din omvårdnad. Du ska i första hand kontakta honom eller henne om du har önskemål eller synpunkter på din omvårdnad.

När du flyttar in i lägenheten får du själv inreda lägenheten. För tips och råd om praktiska möbleringar står personalen till tjänst som kan ge goda råd.

För att flytta till ett särskilt boende krävs det att du har ett biståndsbedömt beslut. Du ansöker om särskilt boende hos en biståndshandläggare i din kommun.

Biståndshandläggaren utgår från dina behov av vård och omsorg samt trygghet och säkerhet. På boendet får du tillgång till vård och omsorg samt till hälso- och sjukvård utifrån dina individuella behov.

Åkerbos särskilda boende ägs av KHF Kils trygga hem som ansvarar för fastigheten och hjälper till med bland annat snöskottning och gräsklippning.