3
Störningar

Störningar

3
1
Pågående arb.

Pågående arbeten

1
 •  
 •    
 • Din rättelse/kommentar kommer att mejlas till kommunikationsenheten.
   
  Din rättelse/kommentar kommer att mejlas till kommunikationsenheten.
   
 • Dra reglaget till höger för att skicka formuläret

Kontakta Kils kommun

Telefon
0554-191 00
Telefontider
8:00-12.00 och 13.00-16:00
E-post
kommun@kil.se
Besökstider
8:00-12.00 och 13.00-16:00
Besöksadress
Östra Torggatan 2D
665 23 Kil
Fakturaadress
FE 1407
645 88 Strängnäs

Fler kontaktuppgifter

Feriepraktik

Här finns Sveriges viktigaste praktik

Feriepraktik är en chans att få erfarenhet av arbetslivet, en inblick i hur det är att arbeta inom kommunen och samtidigt få pengar till sommarlovskassan.

Mer information om när och hur du kan söka feriepraktik sommaren 2019, kommer inom kort.

Kommunkursen.se

För att ta till vara på unga feriepraktikanters intresse för kommunen har Sveriges Viktigaste Jobb tagit fram en webbaserad utbildning med kort information om hur kommuner fungerar. Kursen tar 20-30 minuter och fungerar lika bra på dator, telefon och platta. När du är klar får du ett intyg som visar att du genomgått utbildningen.

Feriepraktik 2019

Rosa bakgrund med vit text: "Feriejobb - en ingång till arbetslivet"

Välkommen att ha feriepraktik hos oss på Kils kommun!

Genom att ha feriepraktik hos oss får du en inblick i arbetslivet och får arbetslivserfarenhet. Det är också en möjlighet att lära känna Kils kommun som arbetsgivare och den mångfald av olika yrkesmöjligheter som finns hos oss.


Sommaren 2019 välkomnar vi dig som:

 • Är född år 2002, det vill säga fyller 17 år under året
 • Är folkbokförd i Kils kommun
 • Är nyfiken på hur det är att arbeta inom en kommunal verksamhet

Ett informationsbrev kommer att skickas hem till ungdomar, som fyller 17 år under året, i slutet på februari 2019.

Arbetstider/perioder

Du arbetar 90 timmar under tre veckor, i normalfallet 6 timmar/dag. 

Två olika perioder finns att välja mellan:

Period 1: 10 juni-28 juni

Period 2: 22 juli-9 aug

Några av arbetsplatserna har andra tidsperioder.

Ersättning

Ersättningen för 2019 är inte fastställd.

Våra arbetsplatser:

Förskola

Arbete i förskola med barn 1-5 år. Allt lärande i förskolan ska ske i lekfulla former och meningsfulla sammanhang. Dina arbetsuppgifter består av att tillsammans med de övriga i arbetslaget delta i förskolans alla aktiviteter såväl utomhus som inne. Även praktiskt arbete som städ, tvätt med mera ingår också.

Fritidshem

Arbete på fritidshem med barn 6-12 år. På fritidshemmet erbjuds eleverna en meningsfull fritid och rekreation, lek, avkoppling och allvar blandas. Dina arbetsuppgifter består av att tillsammans med de övriga i arbetslaget delta i fritidshemmets alla aktiviteter såväl utomhus som inne. Även praktiskt arbete som städ, tvätt med mera ingår.

Sannerudsskolan vaktmästare

Vaktmästaruppgifter såsom måla, reparera, möbelvård mm

Vård och omsorg – särskilda boende

Dina arbetsuppgifter går ut på att sätta guldkant på vardagen för brukarna exempelvis genom samtal, högläsning, spel, musik, bakning, promenader eller annat som brukarna önskar göra. Det kan också handla om att tillsammans med övrig personal delta i aktiviteter och/eller anordna lite festligare aktiviteter för brukarna. Praktiskt arbete så som städning, sängbäddning, diskning och dukning, eller att stötta brukarna att utföra dessa sysslor, ingår också.

Återbruket

Återbruket är en butik som tar emot, återvinner och säljer secondhandvaror till hemmet.

Daglig verksamhet

Kils kommun har daglig verksamhet för personer med funktionsnedsättning och är uppdelad i grupper med olika aktiviteter t.ex. utför ärenden, bakar, gör olika hantverk samt kör skräp, krattar löv och rensar rabatter.

Kostenheten - matlagning/köksarbete

Som måltidspersonal kan du få jobba i något av kommunens storkök med livsmedelshantering, förberedelser till matlagning, diskning, servering och liknande. Kommunens storkök tillagar måltider inom fritidsverksamheter, skolor, förskolor och äldreomsorg.

 

Projektilen

Biltvätten

Tvätta bilar in och utvändigt, bära möbler (ej tunga), vara behjälplig med diverse jobb.

 

Platser finns också inom olika föreningar

IF Kil Fotboll

Som feriepraktikanter hos tjejfotbollsföreningen IF Kil Fotboll kommer du att vara ledare för föreningens fotbollsskola, kallad Landslagets Fotbollsskola - ett koncept framtaget av Svenska Fotbollförbundet. Barnen som deltar i fotbollsskolan är 7-12 år gamla, både tjejer och killar.

Vi söker endast feriepraktikanter, både tjejer och killar, som har intresse och anser sig kunna arbeta tillsammans med barn och som kan arbeta i ett team tillsammans med andra feriepraktikanter. Vi kommer inte arbeta i ledarteam med endast tjejer och endast killar utan av erfarenhet för våra deltagande barns skull är det en fördel både för dig som ledare och för barnen om vi blandar kön i ledarteamen. Självklart är det ett plus om du har intresse för fotboll - men man kommer också långt med att bjuda på sig själv som ledare.

Du kommer att genomgå minst en ledarutbildning, kostnadsfritt finansierad av IF Kil Fotboll, som (troligen) genomförs innan din ferieperiod startat. Naturligtvis dras dessa timmar bort från arbetstiden du förväntas göra under din ferieperiod. Denna ledarutbildning kommer du ha nytta av, på kort sikt när du ska vara ledare för barnen och på längre sikt har du med utbildningen i ditt CV när du söker arbete senare i livet. Du har också fått en grund i att vara fotbollstränare och kan därmed ingå som ledare i något ungdomslag i IF Kil Fotboll eller Kils AIK FK. Vi tar endast emot feriepraktikanter under två veckor i juni samt en vecka i augusti.

Ridskolan i Kil

I arbetet ingår rengöring och målning av stallet, hagar mm. Arbetet är fysiskt rätt tungt då feriearbetarna ska hjälpa till att mocka ur boxar och spiltor. När stallet är tömt och rengjort ska det målas. Feriearbetarna ska även hjälpa till med underhåll av hagarna, t.ex. reparation av stängsel och mockning.

Vi arbetar både ute och inne, kläder efter väder samt arbetshandskar krävs, vilket eleverna själva ska ta med.

Eleverna får inte rida. Första veckan har vi läger för ryttare med funktionsnedsättning, därefter går hästarna på sommarbete. Den tredje veckan, efter vår semester under juli, arbetar vi med underhåll av anläggningen och förberedelser för hästarnas återkomst från betet.

Räddningstjänsten lägerverksamhet

Lägerledare på ”Barnens brand- och säkerhets läger”.

Att efter en veckas utbildning, i Karlstad, verka som ledare för en grupp om 12 barn i ålder 8-11 år på den lokala brandstationen i Kil. Som ledare förväntas du förmedla kunskap genom praktik och teori i ämnen som: Brandkunskap, att larma 112, överlevnad (hitta vilse), is och badvett och trafikvett m.m.

Kils golfklubb

I arbetet ingår att klippa gräs, måla (staket och liknande), hjälpa banarbetarna med diverse arbeten, köra golfbil, köra bunkerkratta, rensa ogräs, ibland även parkeringsvakt, laga tee (utslagsplatser) m.m.

Frågor

Har du frågor är du välkommen att kontakta HR Ann-Katrin Eriksson, 0554-191 76 eller ann-katrin.eriksson@kil.se

Näringsliv