0
Störningar

Störningar

0
Inga störningar just nu
1
Pågående arb.

Pågående arbeten

1
 •  
 •    
 • Din rättelse/kommentar kommer att mejlas till kommunikationsenheten.
   
  Din rättelse/kommentar kommer att mejlas till kommunikationsenheten.
   
 • Dra reglaget till höger för att skicka formuläret

Kontakta Kils kommun

Telefon
0554-191 00
Telefontider
8:00-12.00 och 13.00-16:00
E-post
kommun@kil.se
Besökstider
8:00-12.00 och 13.00-16:00
Besöksadress
Östra Torggatan 2D
665 23 Kil
Fakturaadress
FE 1407
645 88 Strängnäs

Fler kontaktuppgifter

Feriepraktik

Närbild på fyra ungdomar som sitter tillsammans

Här finns Sveriges viktigaste praktik

Feriepraktik är en chans att få erfarenhet av arbetslivet, en inblick i hur det är att arbeta inom kommunen och samtidigt få pengar till sommarlovskassan.

Kommunkursen.se

För att ta till vara på unga feriepraktikanters intresse för kommunen har Sveriges Viktigaste Jobb tagit fram en webbaserad utbildning med kort information om hur kommuner fungerar. Kursen tar 20-30 minuter och fungerar lika bra på dator, telefon och platta. När du är klar får du ett intyg som visar att du genomgått utbildningen.

Feriepraktik 2019

Rosa bakgrund med vit text: "Feriejobb - en ingång till arbetslivet"

Välkommen att ha feriepraktik hos oss på Kils kommun!

Genom att ha feriepraktik hos oss får du en inblick i arbetslivet och får arbetslivserfarenhet. Det är också en möjlighet att lära känna Kils kommun som arbetsgivare och den mångfald av olika yrkesmöjligheter som finns hos oss.


Sommaren 2019 välkomnar vi dig som:

 • Är född år 2002, det vill säga fyller 17 år under året
 • Är folkbokförd i Kils kommun
 • Är nyfiken på hur det är att arbeta inom en kommunal verksamhet

Gå in via denna länk för att söka din feriepraktik.

Din ansökan vill vi ha senast den 22 april.

Arbetstider/perioder

Du arbetar 90 timmar under tre veckor, i normalfallet 6 timmar/dag. 

Två olika perioder finns att välja mellan:

Period 1: 10 juni-28 juni

Period 2: 22 juli-9 aug

Några av arbetsplatserna har andra tidsperioder.

Ersättning

Ersättningen för 2019 är 67:-/timme.

Våra arbetsplatser:

Förskola

Arbete i förskola med barn 1-5 år. Allt lärande i förskolan ska ske i lekfulla former och meningsfulla sammanhang. Dina arbetsuppgifter består av att tillsammans med de övriga i arbetslaget delta i förskolans alla aktiviteter såväl utomhus som inne. Även praktiskt arbete som städ, tvätt med mera ingår också.

Fritidshem

Arbete på fritidshem med barn 6-12 år. På fritidshemmet erbjuds eleverna en meningsfull fritid och rekreation, lek, avkoppling och allvar blandas. Dina arbetsuppgifter består av att tillsammans med de övriga i arbetslaget delta i fritidshemmets alla aktiviteter såväl utomhus som inne. Även praktiskt arbete som städ, tvätt med mera ingår.

Sannerudsskolan vaktmästare

Vaktmästaruppgifter såsom måla, reparera, möbelvård mm

Vård och omsorg – särskilda boende

Dina arbetsuppgifter går ut på att sätta guldkant på vardagen för brukarna exempelvis genom samtal, högläsning, spel, musik, bakning, promenader eller annat som brukarna önskar göra. Det kan också handla om att tillsammans med övrig personal delta i aktiviteter och/eller anordna lite festligare aktiviteter för brukarna. Praktiskt arbete så som städning, sängbäddning, diskning och dukning, eller att stötta brukarna att utföra dessa sysslor, ingår också.

Återbruket

Återbruket är en butik som tar emot, återvinner och säljer secondhandvaror till hemmet.

Daglig verksamhet

Kils kommun har daglig verksamhet för personer med funktionsnedsättning och är uppdelad i grupper med olika aktiviteter t.ex. utför ärenden, bakar, gör olika hantverk samt kör skräp, krattar löv och rensar rabatter.

Kostenheten - matlagning/köksarbete

Som måltidspersonal kan du få jobba i något av kommunens storkök med livsmedelshantering, förberedelser till matlagning, diskning, servering och liknande. Kommunens storkök tillagar måltider inom fritidsverksamheter, skolor, förskolor och äldreomsorg.

Vaktmästare Sannerudsvallen

Skötsel och drift av Sannerudsvallen, idrotts- och friluftsanläggning, med till exempel fotbollsplaner, ishall och intilliggande byggnader. Vaktmästaren ser bland annat till att utrustningen på idrottsplatsen fungerar och finns tillgänglig för besökare, samt service, underhåll och reparationer.

Biblioteket

Sedvanliga biblioteksassistentuppgifter såsom daglig kontakt med bibliotekets besökare. Krävs att man har en god känsla för service och att man är lyhörd för vad olika biblioteksbesökare behöver hjälp med och anpassa servicenivån utifrån det.

Muralmålning

Kortkurs i muralmålning(väggmålning) innehållande, färglära, skissteknik och sprayteknik. Genomförande av eget arbete med tydliggöra målbild och utföra en muralmålning.

Platser finns också inom olika föreningar

IF Kil Fotboll

Som feriepraktikanter hos tjejfotbollsföreningen IF Kil Fotboll kommer du att vara ledare för föreningens fotbollsskola, kallad Lira Blågult - ett koncept framtaget av Svenska Fotbollförbundet.

Barnen som deltar i fotbollsskolan är 7-12 år gamla, både tjejer och killar. Vi söker endast feriepraktikanter, både tjejer och killar, som har intresse och anser sig kunna arbeta tillsammans med barn och som kan arbeta i ett team tillsammans med andra feriepraktikanter.

Du kommer att genomgå en ledarutbildning.

Kils golfklubb

I arbetet ingår att klippa gräs, måla (staket och liknande), hjälpa banarbetarna med diverse arbeten, köra golfbil, köra bunkerkratta, rensa ogräs, ibland även parkeringsvakt, laga tee (utslagsplatser) m.m.

Viktigt att tänka på

Du som fått plats inom barnomsorgen, fotbollsskolan eller kostenheten måste fylla i och skicka in blanketten ”Begäran om utdrag” till Rikspolisstyrelsen, Box 757, 981 27 Kiruna.

Du hämtar din blankett via polisens hemsida.

Utdraget från Rikspolisstyrelsen lämnar du till din utsedda handledare första arbetsdagen, annars får du inte påbörja feriepraktiken.

Frågor

Har du frågor är du välkommen att kontakta HR Ann-Katrin Eriksson, 0554-191 76 eller ann-katrin.eriksson@kil.se