Kommunens information

Närbild på öga som tittar genom ett förstoringsglas

Det är viktigt att Kilsborna får bra information om kommunens verksamheter och får veta hur deras skattepengar används.

Som kommun har vi också andra målgrupper som vill veta mer om Kil och kommunens verksamhet, bland annat massmedia, företag, föreningar och organisationer, turister och de som funderar på att flytta hit.

Här hittar du några kanaler som vi använder för vår kommunikation. Vill du veta mer om kommunens informationskanaler kan du kontakta kommunikatörerna. 

Kils kommuns kanaler

kil.se

Kil.se är kommunens officiella webbplats och vår viktigaste informations- och servicekanal för invånare, omvärld och samarbetspartners. Kilsbor, föreningar och företagare i Kil får gärna bidra med evenemangs- och nyhetstips. Vi kan komma att lyfta inkomna evenemang i våra övriga kanaler.

Våra kommunala bolag har egna webbplatser och du hittar dem på kil.se/bolag.

Kommuntidning

På rätt spår är kommunens informationstidning till hushåll och företagare i Kil. Tidningen utkommer med tre nummer per år.

Pressmeddelanden

Kils kommun skickar regelbundet ut pressmeddelanden till ett  antal nyhetsredaktioner och journalister. Våra pressmeddelanden hittar du i pressrummet.

Facebook

På kommunens Facebooksida hittar du nyheter, info om våra verksamheter, lediga tjänster och annat smått och gott som rör Kil. Här kan du också ställa frågor och lämna synpunkter.

Några av våra verksamheter har egna Facebooksidor

Instagram

Via vårt instagramkonto visar vi upp vår verksamhet, medarbetare och hyllar platsen Kil. Aktualiteter och evenemangstips kan ibland dyka upp i våra Instagram stories. Du hittar oss under namnet @kilskommun.

Några av våra verksamheter har egna Instagramkonton.

kil.se/play

kil.se/play är kommunens filmkanal. Här lägger vi ut filmer från Kil och om kommunens arbete.

Digitala informationstavlor

Informationsskylten vid Årstidsvägen använder vi för varumärkesstärkande budskap, information från kommunen till Kilsborna, större kulturhändelser och evenemang som lockar många besökare. 

Informationsskylten vid RV 61 använder vi i första hand för att uppmärksamma förbipasserande att de är välkomna till Kil och vårt utbud av service och handel. Vi marknadsför Kil som plats och publicerar även information om stora evenemang som lockar många besökare utifrån (till exempel nationellt kända artister, Kil hela veckan, Fårfesten, tävlingar med SM- eller VM-status).

I mån av plats kan vi vid vissa tillfällen göra undantag för att publicera även mindre arrangemang. Vi utgår alltid från evenemang som arrangören lagt in på kil.se/kalender

Lämna dina tips på www.kil.se/evenemangstips