Elevresor till gymnasiet

Gymnasiebiljett

Du ansöker om busskort via en e-tjänst och får en digital gymnasiebiljett i Värmlandstrafiks app (Mobitime). För att ansöka måste du ha ett BankID, ett SäkerhetsID fungerar inte. Vårdnadshavare kan söka för sina barn. 

När du börjar gymnasiet har du rätt till bidrag till elevresor. 
Du eller din vårdnadshavare ansöker genom att fylla i dina uppgifter i ansökningsformuläret nedan. Gymnasiebiljett gäller för innevarande läsår.

Du är berättigad till gymnasiebiljett till och med vårterminen det år du fyller 20 år och är studerande på gymnasiet och folkbokförd i Kils kommun.

Om du har inackorderingstillägg så är du inte berättigad till gymnasiebiljett.

Är du nyinflyttad och behöver gymnasiebiljett under terminen så ansöker du om gymnasiebiljett. Handläggningstiden är upp till 14 dagar. Under tiden så betalar du dina resor till skolan själv.

Ansök om gymnasiebiljett

SMS-bekräftelse och guider

När du har ansökt om gymnasiebiljett får du ett sms med en länk skickad till din mobiltelefon med instruktioner för att få din gymnasiebiljett i appen. Ta gärna del av dessa guider för att se hur du ska göra:

Du måste skapa kontot och lägga in dina uppgifter innan du kan ladda ner biljetten. 

Det finns möjlighet till en fysisk gymnasiebiljett för den som önskar. Byte mellan fysisk och digital gymnasiebiljett kan göras max en gång per läsår.

Borttappad eller trasig gymnasiebiljett

Använd e-tjänsten för borttappad eller trasig gymnasiebiljett så får du ett mejl eller sms när den nya gymnasiebiljetten är klart att hämta. Handläggningstiden är upp till 14 dagar. Under tiden så betalar du dina resor till skolan själv. Ett ersättningskort kostar 200 kronor.