Hoppa till huvudinnehållet

Kontakta Kils kommun

Telefon
0554-191 00
Telefontider
8:00-12.00 och 13.00-16:00
E-post
kommun@kil.se
Besökstider
8:00-12.00 och 13.00-16:00
Besöksadress
Östra Torggatan 2D
665 23 Kil

Fler kontaktuppgifter

Elevresor till gymnasiet

Nya gymnasiekort

Från och med höstterminen 2020 ansöker du om busskort via en e-tjänst och får ett digitalt gymnasiekort i Värmlandstrafiks app (Mobitime). För att ansöka måste du ha ett BankID, ett SäkerhetsID fungerar inte. Vårdnadshavare kan söka för sina barn. 

När du börjar gymnasiet har du rätt till bidrag till elevresor. 
Du eller din vårdnadshavare ansöker genom att fylla i dina uppgifter i ansökningsformuläret nedan. Gymnasiekort gäller för innevarande läsår.

Du är berättigad till gymnasiekort till och med vårterminen det år du fyller 20 år och är studerande på gymnasiet och folkbokförd i Kils kommun.

Om du har inackorderingstillägg så är du inte berättigad till gymnasiekort.

Är du nyinflyttad och behöver gymnasiekort under terminen så ansöker du om respass. Kortet skickas till din folkbokföringsadress. Handläggningstiden är upp till 14 dagar. Under tiden så betalar du dina resor till skolan själv.

Ansök om gymnasiekort

SMS-bekräftelse och guider

När du har ansökt om gymnasiekort får du ett sms med en länk skickad till din mobiltelefon med instruktioner för att få ditt gymnasiekort i appen. Ta gärna del av dessa guider för att se hur du ska göra:

Du måste skapa kontot och lägga in dina uppgifter innan du kan ladda ner biljetten. 

Det finns möjlighet till ett fysiskt gymnasiekort för den som önskar. Byte mellan fysiskt och digitalt gymnasiekort kan göras max en gång per läsår.

Borttappat eller trasigt respass/gymnasiekort

Använd e-tjänsten för borttappat eller trasigt respass/gymnasiekort så får du ett mejl eller sms när det nya respasset/gymnasiekortet är klart att hämta. Handläggningstiden är upp till 14 dagar. Under tiden så betalar du dina resor till skolan själv. Ett ersättningskort kostar 200 kronor.

Kontakt gymnasieskola

Porträttbild på sektorchef

 

Ansvarig för
gymnasieskola

 

Britt Nilsson

 

 0554-193 44