Hoppa till huvudinnehållet

Kontakta Kils kommun

Telefon
0554-191 00
Telefontider
8:00-12.00 och 13.00-16:00
E-post
kommun@kil.se
Besökstider
8:00-12.00 och 13.00-16:00
Besöksadress
Östra Torggatan 2D
665 23 Kil

Fler kontaktuppgifter

Elevresor till gymnasiet

Nya respass/busskort

Från och med höstterminen 2020 ansöker du om busskort via en e-tjänst och får ett digitalt busskort i Värmlandstrafiks app (Mobitime). För att ansöka måste du ha ett BankID, ett SäkerhetsID fungerar inte. Vårdnadshavare kan söka för sina barn. 

När du börjar gymnasiet har du rätt till bidrag till elevresor. 
Du eller din vårdnadshavare ansöker genom att fylla i dina uppgifter i ansökningsformuläret nedan. Respasset gäller för innevarande läsår.

Du är berättigad till respass till och med vårterminen det år du fyller 20 år och är studerande på gymnasiet och folkbokförd i Kils kommun.

Om du har inackorderingstillägg så är du inte berättigad till respass.

Är du nyinflyttad och behöver respass under terminen så ansöker du om respass. Kortet skickas till din folkbokföringsadress. Handläggningstiden är upp till 14 dagar. Under tiden så betalar du dina resor till skolan själv.

Ansök om busskort

SMS-bekräftelse och guider

När du har ansökt om busskort får du ett sms med en länk skickad till din mobiltelefon med instruktioner för att få ditt busskort i appen. Ta gärna del av dessa guider för att se hur du ska göra:

Du måste skapa kontot och lägga in dina uppgifter innan du kan ladda ner biljetten. 

Det finns möjlighet till ett fysiskt busskort för den som önskar. Byte mellan fysiskt och digitalt busskort kan göras max en gång per läsår.

Borttappat eller trasigt respass/busskort

Fyll i nedanstående formulär så får du ett mejl eller sms när det nya respasset är klart att hämta. Handläggningstiden är upp till 14 dagar. Under tiden så betalar du dina resor till skolan själv. Ett ersättningskort kostar 200 kronor.

Observera att du ska få upp en bekräftelsesida när du klickat på Skicka. Om du inte får det har du missat att fylla i någon ruta.

* är tvingande fält

 

Mitt respass är:*
Kontakt