0
Störningar

Störningar

0
Inga störningar just nu
1
Pågående arb.

Pågående arbeten

1
  •  
  •    
  • Din rättelse/kommentar kommer att mejlas till kommunikationsenheten.
     
    Din rättelse/kommentar kommer att mejlas till kommunikationsenheten.
     
  • Dra reglaget till höger för att skicka formuläret

Kontakta Kils kommun

Telefon
0554-191 00
Telefontider
8:00-12.00 och 13.00-16:00
E-post
kommun@kil.se
Besökstider
8:00-12.00 och 13.00-16:00
Besöksadress
Östra Torggatan 2D
665 23 Kil
Fakturaadress
FE 1407
645 88 Strängnäs

Fler kontaktuppgifter

Frykstahöjden-Frykenbaden

Frykstahöjden är Kilsbornas fritidsparadis nummer ett. Där finns Frykstastugan där Kils Orienteringsklubb och Kils Skidförening huserar. Strax intill finns dessutom Friluftsfrämjandets stuga Fröjda.

Karta Frykstahöjden-Frykenbaden

Tisdag och torsdag kväll är Frykstastugans servering och omklädningsrum som regel öppna samt söndag förmiddag då man kan gå en tipspromenad. Ett elljusspår på 2,5 kilometer finns med möjlighet att förlänga eller korta av i den öppna och stigrika terrängen.

Norrut kan man följa Frykenleden via Frykenbaden vidare mot Nilsby. Vid ridhuset kan man ta av på Falletleden som följer Pickerudsbäckens dalgång och ansluter åter på Frykenleden norr om Frykenbaden. Vid ridhuset viker SISU-leden av mot Skidstugan i Deje och SISU-gården i Forshaga. Från Frykstahöjden kan man gå till Kils samhälle via Frykenleden som till stor del följer den naturstig som Naturskyddsföreningen i Kil gjort i ordning i Lövenstrandsområdet.

Naturen på Frykstahöjden består av flack hedtallskog med blåbärsris och lavar. Frykstahöjden består av isälvssediment. Vid slalombacken har man en fantastisk utsikt över Nedre Fryken. Norr om Frykstahöjden kan man följa sträckningen av Sveriges första järnväg. Här ligger dessutom vandrarhemmet i Fryksta. Längs Pickerudsbäcken finns raviner med en helt annan naturtyp. Här kan man se bäverdammar på nära håll. Två områden längs Pickerudsbäcken på kommunens mark har avsatts som biotopskydd 2008 och har därmed fått samma skydd som ett naturreservat.