0
Störningar

Störningar

0
Inga störningar just nu
1
Pågående arb.

Pågående arbeten

1
  •  
  •    
  • Din rättelse/kommentar kommer att mejlas till kommunikationsenheten.
     
    Din rättelse/kommentar kommer att mejlas till kommunikationsenheten.
     
  • Dra reglaget till höger för att skicka formuläret

Kontakta Kils kommun

Telefon
0554-191 00
Telefontider
8:00-12.00 och 13.00-16:00
E-post
kommun@kil.se
Besökstider
8:00-12.00 och 13.00-16:00
Besöksadress
Östra Torggatan 2D
665 23 Kil
Fakturaadress
FE 1407
645 88 Strängnäs

Fler kontaktuppgifter

Starta livsmedelsverksamhet

Gul postlåda

För att du ska få bedriva livsmedelsverksamhet måste du registrera din anläggning hos myndighetsnämnden senast två veckor innan du startar.

Det gäller även om du tar över en befintlig verksamhet. Undantag för registrering gäller endast i vissa fall för tillfälliga livsmedelsverksamheter och försäljning av små mängder primärprodukter. Hör av dig om du är osäker eller har frågor.

Registrering

Du måste anmäla din anläggning för registrering senast två veckor innan du startar din livsmedelsverksamhet. Det gäller även om du tar över en befintlig anläggning. Anmälan ska vara skriftlig.

Om du inte har möjlighet att använda dig av våra e-tjänster kan du kontakta oss för att få en papperskopia av blanketterna.

Godkännande

Från och med januari 2014 ansvarar Livsmedelsverket för godkännande och kontroll av de verksamheter som tillverkar eller förpackar produkter av animalisk råvara avsedda för leverans till andra livsmedelsanläggningar, till exempel slakterier eller mejerier. Om du har eller planerar att starta en sådan verksamhet, kontakta Livsmedelsverket.

Tillfälliga verksamheter

Vill du starta en tillfällig livsmedelsverksamhet, som att sälja livsmedel på en marknad enstaka gånger, eller servera kaffe i föreningsverksamhet, kan detta i vissa fall göras utan att registreras.

Kontakta oss i god tid för att kontrollera om din verksamhet räknas som tillfällig eller inte.